Help
Hoe begeleid ik mijn tiener?
Ben jij op zoek naar begeleiding voor jouw tiener?
Wil je graag snel hulp voor jouw jongvolwassene?
Merk dat jouw kind vastloopt in zijn/haar gevoelens en gedachten?
Of vind je moeilijk om in contact te blijven met jouw kind, nu hij/zij ouder wordt en niet meer alles deelt?
Allereerst: je bent niet de enige. Veel ouders lopen hier tegenaan. En ik kan jou en jouw tiener hierbij helpen. Jouw tiener is welkom of jullie zijn samen welkom. Beide is mogelijk.
Zonder wachtlijst. Laagdrempelig. En ik werk als zelfstandig jongerencoach, dus alle gegevens zijn veilig bij mij.
Dan neem ik zo snel mogelijk met jou contact op en plannen we een kennismakingsgesprek met jouw jongere erbij. In dat gesprek luister ik naar het verhaal van jouw tiener en naar jouw aanvullingen. Wanneer het doel is om meer contact met je kind te hebben, gaan we met elkaar aan de slag. Bij andere vragen plan ik met jouw kind regelmatig gesprekken in. In die gesprekken luister ik naar hoe het gaat, kijk ik met jouw kind naar de mogelijkheden en geef ik praktische tools, zodat hij/zij uiteindelijk sterker en met zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaat.
Als jongerencoach én voormalig docent heb ik veel ervaring met jongeren en kun je bij mij met veel vragen terecht. Wanneer jij ziet dat jouw kind een luisterend oor zoekt, een veilige plek om zijn/haar verhaal te doen. Wanneer je ziet dat jouw tiener worstelt met emoties, met gedachten, met somberheid, met angsten, met verwachtingen, met de toekomst. Of als je al op de wachtlijst staat voor de GGZ en de wachttijd lang is, kunnen we de wachttijd overbruggen. Het is zo belangrijk dat jouw kind gehoord wordt. Er echt naar geluisterd wordt. Dat hij/zij zich erkend voelt. Er mag zijn, wat het verhaal ook is. Dat kan bij mij.
Jouw kind is welkom in mijn praktijkruimte aan huis in Oud-Beijerland. Een gezellige ruimte in een ongedwongen setting. Het is ook mogelijk dat ik bij jullie thuis langs kom binnen de Hoeksche Waard. De gesprekken duren ca. een uur per keer.
Niets. Alle gegevens blijven bij mij. Ik werk als zelfstandig jongerencoach, dus gegevens worden niet gedeeld met bijvoorbeeld gemeente, GGZ of school. Wanneer ik het belangrijk vind dat er iets met jou als ouder gedeeld wordt, bespreek ik dat met jouw kind.
Wanneer jouw kind al door de huisarts is aangemeld bij de GGZ, komt deze op een wachtlijst terecht. Deze wachtlijst is meestal erg lang op dit moment. Terwijl je ziet dat jouw kind nu hulp heeft. Neem dan contact met mij op, want jouw kind kan direct bij mij terecht. Het is zo belangrijk dat het verhaal gehoord wordt. Dat de klachten niet gaan toenemen. Wanneer er dan plek is binnen de GGZ kunnen we overleggen hoe verder.
“Luister goed naar je kind, waar heeft hij/zij behoefte aan? Luister goed naar jezelf. Waar heb jij er behoefde aan? Praat erover en ontmoet elkaar in het midden. Omring elkaar met liefde en respect, dan zullen we beiden blij zijn.” – Schrijver Onbekend
“Luister goed naar je kind, waar heeft hij/zij behoefte aan? Luister goed naar jezelf. Waar heb jij er behoefde aan? Praat erover en ontmoet elkaar in het midden. Omring elkaar met liefde en respect, dan zullen we beiden blij zijn.” – Schrijver Onbekend
Mijn naam is Magdalena van den Ouden-Malutan en sinds een aantal jaar ben ik jongerencoach in de Hoeksche Waard. Daarvoor ben ik jarenlang als Engels docent, mentor en remedial teacher werkzaam geweest op de middelbare school. Daar zag ik aan veel jongeren in de klas dat ze behoefte hebben aan een luisterend oor, maar die vaak helaas niet konden vinden. Dat raakte mij en daarom ben ik mij gaan specialiseren als jongerencoach.
Weet dat jij niet de enige bent. Heel veel ouders lopen hier tegenaan, zeker op tienerleeftijd, zeker als jouw kind zich erg afzet tegen de opvoeding en huisregels, die je als ouders probeert te handhaven.
Als ouders zien jullie de jongeren opgroeien en hun eigen-wijze keuzes maken. Je weet dat je jouw kinderen ruimte moet geven om te leren. Aan de andere kant wil je hen graag beschermen voor de gevaren van deze tijd, voor verkeerde vrienden, of misschien wel voor de fouten die je zelf hebt gemaakt. Als ouder verlies je vaak een stukje contact, want ze willen onafhankelijk van jou worden. En dat is ook gezond. Je kunt niet alleen hun vriend zijn, want ze hebben ouders nodig, die grenzen bewaken. Tegelijkertijd hebben ze ook behoefte om te praten over de dingen die hen bezighouden, inclusief hun ouders. Dat maakt de rol van ouders ingewikkeld.
Daarom is het soms voor zowel de tiener zelf als de ouders zo belangrijk om een plek te hebben waar het kind zijn/haar verhaal kan doen, zonder de ingewikkelde rollen. En wanneer je wilt, kunnen we ook met elkaar in gesprek gaan om het onderlinge contact te versterken tussen je kind en jou.
“Als ouders liepen we soms vast in de dynamiek die zich binnen ons gezin afspeelde, vooral met onze zoon (10). We hebben Magdalena uitgenodigd in ons gezin om mee te kijken naar onze knelpunten. Na een paar gezinsgesprekken kregen we als gezin inzicht in hoe we met elkaar om willen gaan en waar ieders kwaliteiten liggen. Magdalena is ook met elk kind individueel in gesprek gegaan. Hoewel sommige kinderen aanvankelijk echt geen zin hadden om te praten, wist zij ze zo op hun gemak te stellen dat ze zich openstelden en met nieuwe inzichten verder konden werken aan hun rol binnen het gezin. Onze zoon heeft uiteindelijk met meer zelfinzicht afgesloten, en voelde zich meer gezien en gewaardeerd binnen ons gezin. ❤” – Ouder
In mijn blogs schrijf ik regelmatig over gesprekken. Uiteraard anoniem. Hier kun je lezen hoe het bij andere jongeren verloopt.